67-06  “Také se rád dozvídám, že ve svém lůně nosíš dítě. Přijmi prosím všechna moje požehnání pro nově příchozího, kterého s potěšením přivítáme už za několik měsíců. Starej se prosím o svoje zdraví, aby dítě mohlo správně růst a stát se vědomým si Krišny. Když byl Prahlád Mahárádž v lůně své matky, vyslechl pokyny Nárady Muniho a později se stal nejslavnějším oddaným Pána Krišny. Povinností všech rodičů je, aby každé dítě přivedli k vědomí Krišny, aby toto šťastné dítě narozené rodičům vědomým si Krišny už se nemuselo více narodit v tomto hmotném světě.” (dŠP Nandarání, 9. června 1967)

67-09 “Pro rodiče je nejlepší přípravou na příchod dítěte zůstat dokonale vědomými si Krišny. A samozřejmě nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je zpívání svatých jmen a naslouchání  Bhagavad- gítě a Šrímad-Bhágavatamu.” (dŠP Hansadútovi, 29. srpna 1967)

67-09 “Prosím snaž se a buď vytrvalá v čase těhotenství a Krišna  bude potěšen. Tvoje dítě bude první narozené do vědomí Krišny  v Americe. Musíme být tedy velmi  starostliví,  zatímco je v lůně.  V Šrímad-Bhágavatamu  je prostředí  v lůně matky popsáno Náradou Munim  jako velice hrozné místo a po 9 měsících,  když dítě vyvine své tělo a vědomí do určité míry,  uvězněná duše prosí Pána Krišnu,  aby ji osvobodil, a slibuje, že v tomto životě bude oddaným. V té době je mu povoleno se narodit. Naneštěstí však během Kali- jugy,  jakmile dítě opustí lůno,  v 90 procentech případů nedostane příležitost, aby dále rozvinulo své vědomí Krišny. Nicméně v tvém případě Krišna  ukázal této duši ohromnou milost. Bhágavatam  také říká,  že osoba by se neměla stát rodičem,  pokud není schopná osvobodit své dítě ze spárů smrti. Je to tedy tvoje povinnost učinit toto dítě vědomým si Krišny,  aby už se nemuselo znovu narodit. Moje doporučení je prozatím takové,  že v čase těhotenství bys měla  jíst velmi jednoduchá jídla,  ostrá a kořeněná jídla by se neměla přijímat a také pohlavní aktivity jsou zakázány.” (dŠP Himavatí, září 1967)

67-11 “Mohu ti doporučit, abys během těhotenství nejedla žádná ostrá jídla. Tvůj manžel ví, jak připravit dobré čapátí, a ty je můžeš jíst pěkně potřené máslem.” (dŠP Himavatí, 2. listopadu 1967)

68-02 “Děkuji mnohokrát za ten hezký nákres, co udělala Džanakí, hned zadám Džadurání,  aby podle toho začala malovat. Co se týče duchovní duše,  pokud z nějakého důvodu nejsou podmínky na určitém místě příznivé, duše je nucena opustit toto lůno a přijmout útočiště v jiném. A pokud se zpívá Haré Krišna, dokonce i když je tam ta duše jen krátkou dobu, ó!  Ona to uslyší a udělá pokrok. Tato zvuková vibrace není hmotná,  je dopravní a je mocná víc, než si dokážeme představit. Nic hmotného ji nemůže zastavit, ona překoná všechny hmotné  překážky. Můžete tedy chápat, že když zpíváš, dáváš tím prospěch dokonce i dítěti, které je v lůně. Doufám, že se teď už cítíte mnohem zdravější, a budu velice rád, když vás uvidím, až přijedu do San Franciska. Doufám, že se oba máte dobře.” (dŠP Mukundovi a Džanakí, 28.  února 1968)

69-03 “Rád se dozvídám, že žijete s tvým dobrým manželem klidný život v Novém Vrindávanu a věnujete se vědomí Krišny. To je velmi pěkné a je to dobrý příklad pro ostatní. V západních zemích prakticky neexistuje rodinný život, je na nás ukázat dobrý příklad rodinného života ve vědomí Krišny. Ostatní potom budou takovým příkladem přitahováni a budou následovat. Tak si to představuji. Pochopil jsem, že očekáváte hezké dítě, abyste ho mohli vychovávat ve vědomí Krišny. V této souvislosti by ses měla vyhýbat jakýmkoliv kořeněným jídlům,  dokud máš dítě v lůně. Co se týče sójové omáčky, já s ní nemám žádnou osobní zkušenost. Já chápu,  že sójové boby jsou dobré, ale nevím, co je tato  sójová omáčka. Co se týká přirozeného  porodu, to je možné, pokud žijeme a staráme se o sebe přirozeně. A pokud je mi známo, těhotná žena by neměla jíst ostrá jídla, jezdit v autě nebo nečinně sedět. Měla by mít pohyb a nějakou fyzickou aktivitu. To jsou některá obecná pravidla, která znám z Indie, a oni tam rodí přirozeně. Co se však týče vaší země a specificky situace žen, je to jiné. Nemohu s určitostí říct, co je třeba dělat. A podle okolností je nejlepší konzultovat lékaře, jak se to běžně dělá. Koneckonců, Krišna je konečným vládcem, takže pokud udržujeme přirozené návyky a závisíme na Krišnovi, všechno bude v pořádku bez potíží. Nejlepší pro tebe tedy bude konzultovat s lékařem a udělat, co je třeba.” (dŠP Satjabhámě, 24. března 1969)

70-04 “Pokud máš extra čas, pak máš moji podporu, aby ses učila sanskrit se svým manželem. Co se tvého pohybu v těhotenství týče, měla by ses striktně vyhýbat jízdě v autě nebo jiných dopravních prostředcích a také bys neměla tančit.” (dŠP Arundhatí, 1.dubna 1970)